ریدایرکت 301 یا ریدایرکت دائمی
ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 چیست؟ چه کاربردی در سئو سایت دارد؟

ریدایرکت 301 و کاربردهای آن برای سئو سایت

ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 301 یا redirect 301 ، تغییر مسیری دائمی است که از یک آدرس صفحه (URL) به یک آدرس صفحه (URL) دیگر صورت می‌پذیرد. در واقع ریدایرکت 301 بازدیدکنندگان و ربات موترهای جستجو را به صورت دائم و برای همیشه به آدرس صفحه جدیدی غیر از آنچه کاربر در آدرس بار مرورگر خود تایپ کرده یا لینک صفحه در نتایج جستجوی گوگل (SERP) کلیک کرده است، منتقل می‌شود. این موضوع در سئو سایت تاثیر مهمی دارد. (منبع: سایت Moz و Novin.com)

تعریف ریدایرکت 301 از نگاهی دیگر

ریدایرکت 301 نوعی تغییر مسیر است که در آن علاوه‌بر تغییر مسیر بازدیدکنندگان، خزنده‌های موتورهای جستجو (Robots) نیز آن را به عنوان ریدایرکت دائمی در نظر می‌گیرند. (منبع: سایت Mizbanfa.net)

چه نوع تغییراتی را ریدارکت 301 می‌نامیم؟

  1. تغییر آدرس صفحه (URL) در سایت (ریدایرکت دائمی از صفحه الف به صفحه ب یا Page A به Page B)
  2. تغییر پروتکل در سایت (ریدایرکت دائمی از پروتکل Http به Https ویا بالعکس)
  3. تغییر مسیر از صفحه‌ای در یک سایت به صفحه‌ای در سایت دیگر
  4. ترکیبی از موارد 1 و 2 و 3

کاربرد ریدایرکت 301 چیست؟

  1. نصب گواهی‌نامه SSL ویا حذف آن (تغییر مسیر از پروتکل Http به Https ویا بالعکس)
  2. تغییر آدرس و ساختار صفحات سایت (تغییر ساختار URL مثلا با وجود دسته‌بندی یا بدون آن)
  3. تغییر آدرس یک سایت به آدرس جدید (گرفتن دامنه جدید و انتقال سایت و محتویات آن)
  4. انتقال صفحات قدیمی و بلااستفاده به صفحه جدید و باکیفیت
  5. جلوگیری از محتوای تکراری در سایت (نوشتن محتوای کامل‌تر و با جزئیات بیشتر و حذف محتوای قدیمی)
  6. رفع خطای 404 (انتقال صفحات از بین رفته ویا لینک شکسته به صفحه‌ای نزدیک به آن)
  7. تغییر مسیر سایت از www به بدون www و بالعکس
  8. انتقال آدرس‌های صفحات AMP به بدون AMP

ریدایرکت 301 در سئو سایت

اگر بخواهیم صفحه‌ای که اعتبار بالایی از نظر سئو سایت و شاخص‌های سئو گوگل دار، تغییر آدرس دهیم ویا ریدایرکت دائمی داشته باشیم، بدون ریدایرکت 301 نمی‌توان اعتبار و ارزش این صفحه را حفظ کرد. در واقع کل اعتبار این صفحه از بین می‌رود. حال اگر از redirect 301 استفاده کنیم علاوه بر تغییر آدرس صفحه، اعتبار صفحه نیز منتقل می‌گردد. (منبع: سایت Moz)

ریدایرکت 301 و سئو سایت

با تغییر مسیر به کمک redirect 301 روی یک دامنه یا یک آدرس صفحه، تمام رنک‌های مربوط با آدرس قبلی به آدرس جدید منتقل می‌شود.

رنک‌ها و ارزش‌هایی که منتقل می‌گردند عبارتداز:

  • Page Rank
  • Moz Rank
  • Page Authority
  • Traffic Value

حال ما با ریدایرکت 301 به ربات گوگل و سایر موتورهای جستجو می‌فهمانیم که آدرس صفحه قبلی را از نتایج گوگل حذف کند و آدرس جدید را جایگزین آدرس قدیمی کند. (منبع: Mizfa.com)

اشتباه رایج redirect 301 در سئو سایت

برای ریدایرکت دائمی صفحات قدیمی سایت به صفحه‌ای جدید، یکی از اشتباهاتی که انجام می‌گیرد، انتقال زنجیره‌ای می‌باشد. در شکل زیر مشاهده می‌کنید که صفحه D صفحه جدید و کامل مورد نظر ماست که قرار است صفحات A و B و C که صفحات قدیمی و بلا استفاده هستند به آن ریدایرکت دائمی شوند.

ریدایرکت 301 زنجیره ای
ridirect 301 – chain

اگر قرار است صفحات قدیمی سایت مانند AوBوC را به صفحه D ریدایرکت دائمی کنید، انتقال زنجیره‌ای مانند شکل بالا اشتباهی بزرگ است که اکثر افراد انجام می‌دهند. چراکه خزنده‌های موتور جستجو سردرگم می‌شوند و شاید هیچگاه به صفحه نهایی و مورد نظر شما نرسند.

حال چاره چیست؟ بهترین راه این است که شما هر کدام از صفحات قدیمی A و B و C را جداگانه به صفحه مقصد یعنی D ریدایرکت 301 بزنید. (منبع: mizfa.com)

ردایرکت 301 درست
redirect 301 – no chain

جان مولر مدیر بخش جستجوی گوگل اعلام کرده است که ربات‌های گوگل بیشتر از 5 ریدایرکت متوالی را دنبال نکرده و در نهایت به صفحه مقصد نمی‌رسند. پس بهتر است از روش گفته شده استفاده نمایید. (منبع: websima.academy)

ریدایرکت 301 زنجیره ای

نمونه واقعی از مفهوم ریدایرکت 301

میخواهیم با مثالی واقعی مفهوم ریدایرکت دائمی و موقت را برای شما روشن کنیم.

تصور کنید هر روز برای خرید نان به نانوایی محل خود مراجعه می‌کنید. یک روز وقتی به نانوایی می‌روید، با بسته بودن نانوایی مواجه می‌شوید و روی کرکره آن نوشته است: “این نانوایی تا اطلاع ثانوی تعطیل است.” شما چه کار می‌کنید؟


این حالت را در فضای اینترنت با عنوان خطای 404 می‌شناسیم. یعنی آدرسی که در گذشته بوده و در حال حاضر در دسترس نیست.


فرض کنید صاحب نانوایی در همان محل مغازه دیگری گرفته باشد و کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده است. شما به صورت اتفاقی این نانوایی را پیدا می‌کنید ولی با توجه به تغییر آدرس، ساختار و طراحی داخلی آن متوجه نمی‌شوید که همان نانوایی قبلی است.

خطای 404


این دقیقاً همان شرایطی است که با تغییر آدرس یک صفحه از سایت شما برای ربات‌های گوگل پیش می‌آورد.


حال تصور کنید که در آدرس قدیمی نانوایی روی کرکره آن تابلویی نصب شده باشد و روی آن نوشته باشند: “آدرس نانوایی به کوچه رحیمی پلاک 8 منتقل شده است”. در این شرایط شما به راحتی آدرس جدید نانوایی را پیدا خواهید کرد و از این به بعد برای همیشه به آدرس جدید مراجعه می‌کنید.

ریدایرکت 301 و سئو سایت
redirect 301

این همان ریدایرکت 301 است. (ریدایرکت دائمی)


اگر روی همان تابلو مغازه نانوایی نوشته شده بود: “نانوایی در حال بازسازی و تعمیرات است و تا پایان بازسازی به آدرس کوچه رحیمی پلاک 8 مراجعه کنید”. یعنی نانوایی موقتی به محل جدیدی منتقل شده است و شما با دیدن این تابلو برای خرید نان هر بار به آدرس همیشگی می‌روید و در صورت دیدن تابلو به آدرس جدید مراجعه می‌کنید. (منبع: websima.academy)

ریدایرکت 302 و سئو سایت
redirect-302

این همان ریدایرکت 302 است. (ریدایرکت موقت)


سخن آخر:

ریدایرکت 301 یکی از روش‌های کارآمد در سئو سایت است و اگر به درست و هدفمند استفاده شود، علاوه بر حفظ اعتبار صفحات و سایت شما می‌توانید برای تقویت صفحات هدف مورد نظر خود و ادغام دو محتوای نزدیک به هم از آن استفاده نمایید. تکنیک‌هایی کاربردی برای بهبود سئو سایت وجود دارد که برای یادگیری آن با مقالات آموزشی همراه باشید.

علاقه زیادی به حوزه تکنولوژی دارم برای همین تو مسیر تحصیلی رفتم کارشناسی IT و کارشناسی ارشد E-Business Management گرفتم. سال های زیادی طراح وبسایت بودم و چند سالی هم در زمینه مدیریت محتوا، سئو سایت و استراتژی محتوا کار کردم. در حال حاضر هم مشاور دیجیتال مارکتینگ دو استارتاپ هستم و هم به صورت فول تایم در یک استارتاپ حوزه سرمایه گذاری و مالی لید تیم دیجیتال رو به عهده دارم. در وب سایت شخصی خودم بیشتر دوست دارم مقاله‌هایی که کاربردی هست رو ترجمه کنم تا بقیه دوستانم بتونن استفاده کنن.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer